Századvég: Ötször nem – Elsöprő a kiskorúakat célzó szexuális propaganda elutasítottsága Magyarországon

„Az elmúlt időszakban közéleti vihart kavart, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a júniusban elfogadott gyermekvédelmi jogszabály-módosítás miatt. A brüsszeli testület kifogásolta, hogy az említett rendelkezések tiltják, illetve korlátozzák az olyan tartalmakhoz való hozzáférést, amelyek a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását vagy felnőtt szexuális orientációkat népszerűsítenek, illetve jelenítenek meg gyermekek számára. Tekintettel arra, hogy a kibontakozó brüsszeli nyomásra öt kérdésben gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez Magyarország Kormánya, a Századvég feltérképezte a kérdésekkel kapcsolatos lakossági attitűdöket.
Az iskolákban és óvodákban nincs helye felnőtt szexuális orientációkat bemutató, LMBTQ foglalkozásoknak – vélik a magyarok
A kutatás tükrében megállapítható, hogy a magyarok elutasítják a kiskorú gyermekeket célzó, felnőtt szexuális irányultságot népszerűsítő tevékenység valamennyi vizsgált formáját.
A megkérdezettek közel háromnegyede (73 százaléka) ellenzi, hogy a köznevelési intézményekben a szülők hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak kiskorúak számára, ezzel szemben a 24 százalékuk nem kifogásolná ezt. Ehhez hasonlóan a válaszadók 88 százaléka nem támogatja, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg, továbbá 89 százalék ellenzi, hogy 18 év alattiak számára a fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül lehessen bemutatni hazánkban.
A magyarok ellenzik a gyermekek nemi átalakítását.
Hasonló kép rajzolódik ki a gyermekeket érintő nemátalakító kezelések, illetve ezek népszerűsítésének társadalmi megítélése kapcsán. A felmérés rámutat, hogy 10-ből 9 magyar ellenzi a nemátalakító beavatkozások kiskorú gyermekek számára történő elérhetővé tételét (91 százalék), valamint a szóban forgó lehetőségek népszerűsítését (93 százalék).”
Forrás: szazadveg.hu