A magyarokat aggasztja az energiárak emelkedése

„A Századvég, hogy a magyarok a rezsicsökkentést lehetővé tevő hatósági energiaárakat vagy pedig a piaci árakat pártoló politikusokat támogatják-e, kitérve az Európai Unióban tapasztalható energiaár-emelkedés fogadtatására is.
A közvélemény-kutatás rávilágít arra, hogy a válaszadók túlnyomó többségét, 91 százalékát aggodalommal tölti el valamilyen mértékben az Európai Unióban tapasztalható energiaár-emelkedés, míg 7 százalékukat nem aggasztja a kérdés.
A felmérés eredményei azt jelzik, hogy a téma komoly politikai relevanciával bír, és az is látható, hogy a magyar lakosság jelentős többsége, több mint háromnegyede (77 százalék) egy választási szituációban is olyan jelöltet, politikát támogat, aki kiáll az energiaárak állami szabályozása és a rezsicsökkentés mellett. Ezzel szemben 18 százalék azok aránya, akik olyan jelöltet támogatnának, aki a piaci energiaárak híve, ellenzi a hatósági árazást és megszüntetné a rezsicsökkentést.[…]
Módszertan: CATI (telefonos) módszer, n=1000, politika szempontból aktív, felnőtt magyar lakosság körében, adatfelvétel: 2021. október-november, hibahatár: +/- 3,4 százalékpont.”
Forrás: szazadveg.hu