Együtt a család – kiállás a keresztény értékek mellett

„Magyar családok tettek tanúságot a keresztény családmodell mellett a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) felhívására. A Szent Család ünnepére elkészült fotómozaik sokszínűen mutatja be a családban megélt szeretet örömét.
2016-ban jelent meg az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítás a házastársi és családi szeretet szépségéről és öröméről. Öt évvel később, idén Szent József ünnepén Ferenc pápa ugyanezzel a névvel nyitotta meg a családoknak szentelt évet. A Szentatya szándéka, hogy szívünk és gondolataink középpontjába helyezzük a családot: tanúságot tegyünk a férfi és nő házasságán alapuló családról.
A KÉSZ is csatlakozott a szentévhez, ennek szellemében kampányindító akcióként, Együtt a család címmel hirdetett fotómozaik-felhívást. A beérkezett színes, vidám életképeket ábrázoló fotókból készített mozaik (mely felnagyítva is elérhető a keesz.hu oldalon) fontos kiállás a keresztény emberképből gyökerező hagyományos családmodell mellett.
Napjainkban nagy a hangzavar a család fogalma körül. Ebben a hangoskodó vitában nyugodt, de határozott állásfoglalásra van szükség. Nem népszerűségre áhítozunk és nem politikai szekértáborokat vagy ideológiákat szolgálunk, hanem saját meggyőződésünket fejezzük ki.
Az alapfogalmak megerősítésének igénye a többség akaratát mutatja, ami nem jelent kárt egyetlen kisebbség számára sem. Látni kell azt, ha elfogadjuk, hogy bármi lehet család, akkor valójában semmi sem az. Ellenben a klasszikus családmodell hagyományos, kétezer éves hitbéli meggyőződésünkön alapul. Nem akarunk annál többet, mint Jézus Krisztus útján járni, de nem elégedhetünk meg ennél kevesebbel sem:
A család alapja egy férfi és egy nő házasságban megélt szeretetközössége, hivatása az élet továbbadása, a gyermekek felnevelése Isten szerető jelenlétében.”
Forrás: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége / keesz.hu / magyarkurir.hu