Maradjunk együtt! A házasság hete

„Idén 15. alkalommal rendezik meg hazánkban a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Február 13. és 20. között közel kétszáz programmal várják országszerte a szervezők az érdeklődőket több mint ötven településen, személyesen és az online térben is.
A központi programok fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.
A házasság hetét húsz országban rendezik meg, és célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, illetve hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A jubileumi évben – válaszul a pandémiás időszak párkapcsolati kihívásaira – a fókusz a kapcsolatok tudatos gondozására irányul.
Az elmúlt időszakban megtapasztalt bezártság, az otthoni munkavégzés, a bizonytalanság egyes kapcsolatokat megerősített, másokat pedig komolyan próbára tett. Ennek következtében a kapcsolatok minőségi javításának már komoly tétje van – hangsúlyozta Herjeczki Kornél, a Házasság Hete Mozgalom országos koordinátora.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján míg 2020-ben 67 ezer pár, 2021-ben 72 ezer pár kötött házasságot, ami 7,3 százalékos növekedést jelent. Különösen látványos az emelkedés a 2010-es mélyponthoz képest, amikor 35 520 pár kötötte össze hivatalosan is az életét. Egy évtized alatt tehát megduplázódott a házasságkötések száma. Magyarországon jelenleg 3,5 millió ember él házasságban.”
A Házasság hete mozgalomhoz kapcsolódó 2022-es programok az alábbi linkre kattintva érhetők el, a programok listája folyamatosan frissül: http://hazassaghete.hu/kozponti-programok/
Forrás: magyarkurir.hu / hazassaghete.hu
Kép: hazassaghete.hu