Közösség – Érték – Választás. Az SDG Alapítvány választási esélyaltolgató eseménye

Az SDG Alapítvány 2022. március 28-án „Közösség – Érték – Választás – 2022” címmel Budapest belvárosában műhelybeszélgetést tartott. A program keretében három izgalmas, empirikus kutatásra épülő előadást hallhatott a jeles publikum.
A rendezvény házigazdája, Dr. Bartal Tamás, az SDG Alapítvány kuratóriumának elnöke „A választás értéke, értékek választása – 2022!” munkacímen számolt be az SDG legfrissebb kutatási eredményeiről. A hallgatóság az előadásból átfogó képet kaphatott a hazai véleményklímáról, a nemzeti-polgári kormány elmúlt 12 évének eredményeiről, és a soron következő választás tétjéről is.
Ezt követően Kitta Gergely, a Mathias Corvinus Collegium intézeti koordinációért felelős vezetője, a Klímapolitikai Intézet stratégiai és kommunikácós vezetője, az SDG Alapítvány kuratóriumi tagja „Megóvandó zöldkonzervatív értékek Magyarországon” című színvonalas előadásában a hazai környezetpolitika legfontosabb kormányzati eredményeit ismertette, illetve a különféle intézkedések mögötti filozófiát is felvázolta.
Végül a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom elnöke, Dr. Dabóczi Kálmán számolt be „Április 3.: Választunk vagy üzenünk a voksolással? – A választások tétje és motivációs narratívái” munkacímű kutatásának eredményeiről. Az előadó kapcsolati hálóján keresztül vizsgálta meg ismerősei választásokhoz való viszonyulását, a körükben létező narratívákat, a kormányzati teljesítmény jó és nem kívánatos elemeinek értelmezéseit, morális dilemmáit, különös tekintettel a protest-szavazatokkal összefüggésben.