Trump esélyei

„Kétség sem férhet ahhoz, hogy Donald Trump a legnépszerűbb politikus az amerikai jobboldali fiatalok között – derült ki a Turning Point USA felméréséből, melyet a civil szervezet diákoknak szervezett konferenciáján készítettek.
A közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 78,7 százaléka Donald Trumpot látná szívesen a republikánusok elnökjelöltjeként, amennyiben ismét bejelentené, hogy indul a 2024-es elnökválasztáson.
Mögötte jócskán lemaradva, 19 százalékkal Ron DeSantis floridai kormányzó áll, majd újabb óriási szakadék következik, Kristi Noem dél-dakotai kormányzóra alig egy százalék szavazna. Az olyan politikusok, mint Mike Pompeo egykori külügyminiszter, Ted Cruz, Texas állam szenátora, Nikki Haley egykori ENSZ-nagykövet vagy Mike Pence volt alelnök még az egy százalékot sem ugorják meg.
A rendezvényen egyébként Donald Trump is felszólalt, és hivatalosan ezúttal sem jelentette be, de utalt arra, hogy újra megméretné magát 2024-ben.[…]
A közvélemény-kutatás arra is rákérdezett, hogy ki lenne a legkeményebb demokrata ellenfél az elnökválasztáson.
Érdekesség, hogy Joe Bident mindössze 4,4 százalék nevezte meg a legveszélyesebbnek, amiben a jelenlegi elnök hanyatló népszerűsége, és idős kora is szerepet játszhat.
A legtöbben (30,3 szzalék) Gavin Newsomtól, Kalifornia állam demokrata kormányzójától tartanak a legjobban. Őt követi Michelle Obama egykori first lady, majd Hillary Clinton, aki egyszer már alulmaradt Donald Trumppal szemben, majd Bernie Senders, Vermont állam szenátora. De még saját alelnöke, Kamala Harris is előrébb végzett, mint Joe Biden.”
Forrás: magyarnemzet.hu
Fotó: Andy Jacobsohn