GFM: A világ legnagyobb bankjának vezérigazgatója fogadta Nagy Mártont

„Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kínai tárgyalássorozatának záró programjaként megbeszélést folytatott Pekingben Liao Linnel, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (Industrial and Commercial Bank of China (ICBC)) vezérigazgatójával. Az egyeztetésen elsősorban a magyar–kínai pénzügyi kapcsolatok előmozdítása, valamint új, elsősorban zöld- és infrastrukturális együttműködési lehetőségek kerültek szóba, úgymint az elektromobilitás- és a megújuló energiatermelés fejlesztése, az akkumulátorgyártás – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) hétfőn az MTI-vel.

Nagy Márton a közlemény szerint kiemelte, hogy a magyar gazdaság és a magyar ipar biztonsága, a versenyképesség erősítése érdekében jelentős mértékben szükséges növelni az energiahatékonyságot, továbbá fejleszteni és bővíteni kell a hazai, elsősorban zöld energiatermelési kapacitásokat. Ehhez hazánk új projekteket dolgoz ki, amelyben számít a kínai pénzügyi szervezetek – így az ICBC – együttműködésére, tapasztalatára és tudására – jelezte.

A gazdaságfejlesztési miniszter hozzátette, hogy a magyar–kínai gazdasági együttműködés a virágkorát éli, Kínából egyre több befektetés érkezik hazánkba, így a kínai működőtőke aránya háromszorosa az uniós átlagnak, a kínai FDI-állománya a következő években akár a 13 milliárd eurót is elérheti.”

Fotó: MH/Purger Tamás