Orbán Viktor kiterjesztené a háromgyermekes anyákra is az adómentességet

„Jövőre európai parlamenti választások lesznek, minden adott, hogy „egy átkaroló hadművelettel a magunk javára fordítsuk az erőviszonyokat”, és közben nekünk, magyaroknak el kell végeznünk a házi feladatunkat: össze kell állítani a magyar családpolitika 2.0 programját – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az V. Budapesti Demográfiai Csúcson csütörtökön.

A kormányfő beszédében hangsúlyozta: a családpolitika első szakasza lezárult, indulhat a második fázis. Akiket az eddigi eszközökkel el tudtak érni, azokat már megszólították, most azon gondolkodnak, azon dolgoznak, hogy miként fejlesszék tovább a családpolitikát – tette hozzá. Megemlítette, hogy a négygyermekes anyák adómentességét kiterjeszthetik a háromgyermekesekre is, csak várják a pillanatot, amikor a pénzügyminiszter ellankad.

Kitért rá: „nincs esélyünk arra, hogy a jelenlegi progresszív, liberális eliteket jobb belátásra bírjuk és meggyőzzük”, ezért „egyszerűen félre kell őket tolni”. A posztliberális kor, amely felválthatja a jelenlegi progresszív liberális korszakot, „nem jön el magától, azt meg kell csinálni valakinek” – mondta. Kijelentette: „és ki fogja azt megcsinálni, ha nem éppen mi?” Ehhez át kell alakítani a politikai palettát, kurzusváltásra van szükség, el kell érni, hogy családbarát konzervatív erők kerüljenek kormányra minél több európai országban – mondta Orbán Viktor.”

Forrás: mandiner.hu / MTI
Fotó: Mandiner/Ficsor Ádám