Nagy Márton együttműködési megállapodást írt alá a világ legnagyobb bankjával

„Orbán Viktor miniszterelnök Kínai látogatása keretében megbeszélést folytatott Chen Siqing-gel, az Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) elnökével. A tárgyalást követően Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Liao Lin-el, az ICBC vezérigazgatójával egy együttműködési megállapodást írt alá – olvasható a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében.

Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember és , szöveg, amely így szól: „中国工商银行与勾牙利经济发展部 合作备忘录签署仪式 A Magyar Gazdaságfejlesztési Minisztérium és az ICBC köz együttműködési megállapodás aláírási ceremóniája 中国・北京 北京 Kína 202”

A közlemény szerint a memorandum célja a magyar-kínai pénzügyi kapcsolatok további fejlesztése, valamint a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok megerősítése és a befektetési, finanszírozási és fizetés területein adódó üzleti együttműködések előmozdítása – többek közt a FinTech innovációk, a mesterséges intelligencia alkalmazása területén. Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire, valamint a kínai vállalatok teljes ellátási láncának magyarországi létrehozásának kérdéskörére.

Nagy Márton az aláírás kapcsán hangsúlyozta, hogy Magyarország nem csak a nyugati és keleti tőke és csúcstechnológia gazdasági találkozási pontjává, hanem emellett regionális pénzügyi központtá is kíván válni. A megállapodás megerősíti, hogy a két fél azon dolgozik, hogy az ICBC fióktelepet nyisson Magyarországon – írják.

Az ICBC a világ legnagyobb bankja, amely világszerte összesen 11 millió vállalati és 729 millió lakossági ügyfélnek nyújt átfogó pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat.”

Forrás: pestisracok.hu
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán