Budapesten a világ konzervatív erői

Csütörtökön megkezdődött Budapesten a világ konzervatív erőinek seregszemléje, melynek fő szónoka Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában, ami szokatlan az ország méreteit figyelembe véve – fejtette ki Orbán Viktor a CPAC Hungaryn. Miközben egész Európát elöntötte a progresszív liberális óceán, itt maradt egy konzervatív sziget – fogalmazott a miniszterelnök.

Ez egy olyan konzervatív konferencia Európában, amit nem akarnak betiltani, nem próbálják ellehetetleníteni, nem hívják rá a rendőrséget. Mindezek a múlt héten Brüsszelben megtörténtek – jelentette ki. Hozzátette: minden híresztelés ellenére itt jogállam van, mindenki olyan konferenciát szervez, amilyet akar, azt mond, amit akar.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: „Szemben a belga kollégámmal, a belga miniszterelnökkel, én, ha akarnám sem tudnám megüzenni egy magyar bíróságnak, hogy mi a helyes döntés. Sőt, ha üzennék is, dafke az ellenkezőjét döntenék. Nálunk így megy ez. A magyarok nem szeretik, ha mások beleszólnak a dolgaikba.”

A teljes cikk a linkre kattintva olvasható:
https://mandiner.hu/belfold/2024/04/orban-viktor-hamarosan-beszedet-mond-a-cpac-hungaryn-itt-kovetheti-eloben

Forrás: mandiner.hu
Fotó: Brandon Bell/Getty Images