Az apa jelenléte a családokban kiemelt fontosságú

 

Élet-halál kérdésének nevezte a családok megerősítését a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten.

Beneda Attila a Férfiak Klubja független társadalmi szervezet által kezdeményezett „Vállvetve Apával Nap” elnevezésű rendezvényen többek között a munkahelyeken megvalósuló családbarát környezet fontosságára hívta fel a figyelmet és arra, hogy ennek kapcsán az édesapákról is beszélni kell.

A rendezvény jelentőségét méltatva úgy fogalmazott, az apák napjához kapcsolódó kezdeményezés fő célja, hogy a gyermekek tudják, hol van, mivel foglalkozik az édesapjuk akkor, amikor a munkahelyén tartózkodik.

Kiemelte, a kormány igyekszik támogatni a családokat abban a döntésben, hogy melyik szülő maradjon otthon a gyermekkel, ezért a szülési és egyéb családtámogatásokat, kedvezményeket az apák is igénybe vehetik. Ma Magyarországon már a családok mintegy 13 százaléka él ezzel a lehetőséggel – fűzte hozzá.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy az apa jelenléte a családokban a gyermekek fejlődése szempontjából is kiemelt fontosságú, ráadásul – tette hozzá Beneda Attila – a házasságban élő férfiak esetleges betegségből való gyógyulása, a túlélés esélye sokkal nagyobb, mint azoknál, akik egyedül vagy családjuktól külön élnek. Megköszönte a Provident csatlakozását az eseményhez és azt mondta, hogy az ilyen kezdeményezések az apák helyzetének bemutatása szempontjából is roppant fontosak.

A teljes cikk a linkre kattintva olvasható:

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20240624-beneda-attila-a-csaladok-megerositese-ma-elet-halal-kerdese

Forrás: magyarhirlap.hu
Fotó: MTI/Katona Tibor