Magas színvonalú üzemeltetés a cél

Együttműködési megállapodást írt alá a HungaroControl Zrt. és Budapest Airport Zrt. kedden Budapesten, amivel egy új korszak kezdődik a magyar aviatikában. A cél, hogy az idei nyarat jellemző méltatlan állapotok ne alakulhassanak ki még egyszer a légi közlekedésben.

Lóga Máté, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért, iparért, pénzügyi forrásokért és makrogazdasági elemzésért felelős államtitkára, a Budapest Airport Zrt. igazgatóságának elnöke az aláírási ünnepségen hangsúlyozta: a két társaság stratégiai jelentőségű együttműködést kötött, amely oda vezet, hogy a légi közlekedésben magasabb szintű utasélményt, ügyfélkiszolgálást tudnak biztosítani.

Az államtitkár úgy fogalmazott, a magyar aviatikában új korszak kezdődik, közös stratégia mentén fog együttműködni a HungaroControl Zrt. és a Budapest Airport Zrt. Lóga Máté elmondta, a két vállalat különálló marad, ugyanakkor az aviatikára vonatkozó főbb stratégiai döntéseiket, irányokat egészséges, szinergiákat kiaknázó módon egyeztetik.

A két vállalat mindenben együtt fog működni azért, hogy az idei nyarat jellemző méltatlan állapotok ne alakulhassanak ki még egyszer a légi közlekedésben – jelentette ki az államtitkár.

Megjegyezte, pozitívan értékelték a légitársaságok részéről az idén júliusban, augusztusban hozott lépéseket, amelyek elősegítik, hogy 2025-ben kiegyensúlyozott, sikeres nyári szezont bonyolítsanak.

A teljes cikk a linkre kattintva olvasható:
https://index.hu/gazdasag/2024/10/02/hungarocontrol-budapest-airport-egyuttmukodesi-megallapodas-utazas-repter/

Forrás: index.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárt