Kivezethetnek több adónemet is jövőre Varga Mihály szerint

A pénzügyminiszter szerint jövőre már a fogyasztás mellett a beruházások is segítik a gazdasági növekedést. Az állami újraelosztás mértékét pedig csökkenteni fogja a kormány.

A magyar gazdaság kilátásairól tartott előadást Varga Mihály pénzügyminiszter, aki szerint jövőre a fogyasztás és a beruházások is hajthatják a növekedést, ami így a 3-6 százalék közötti ütemet érheti el, így néhány kisebb adónemet is kivezethetnek, miközben folytatódhat a GDP-arányos költségvetési hiány csökkentése is.

A tárcavezető először kifejtette reményét azzal kapcsolatban, hogy a Draghi-jelentés nem úgy végzi, mint annyi uniós dokumentum, így sikerül javítani az Európai Unió versenyképességét is. A Portfolio Budapest Economic Summit konferencián Varga Mihály azt is elárulta, hogy 2010 óta gyengült a magyar gazdaság potenciális növekedése, főként a koronavírus és az orosz–ukrán háború miatt, ám az elmúlt években már egyre közelebb van a növekedés üteme a potenciális növekedéshez, ami 3 százalék körül lehet most.

A teljes cikk a linkre kattintva olvasható:
https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/10/kivezethetnek-tobb-adonemet-is-jovore-varga-mihaly-szerint

Forrás: vg.hu
Fotó: Bodnár Boglárka / MTI