Tudnivalók a pápai szentmiséről

„Nagy megtiszteltetés, hogy Ferenc pápa elfogadta a meghívást és személyesen itt lesz Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. Utoljára Szent II. János Pál pápa a római világeseményre látogatott el.
Ferenc pápa mindig kiemelt figyelmet fordít arra, hogy személyesen is találkozzon a hívekkel. Így lesz ez Budapesten is.
Kapunyitás és ünnepi program
A Hősök terén szeptember 12-én reggel 6 órakor nyílnak ki a kapuk a belépéshez. A felvezető program 9 órakor kezdődik.
Ferenc pápa köszönti a híveket
A Szentatya 10 óra 30 perckor pápamobilon üdvözli az összegyűlt híveket. A szentmise 11 óra 30 perckor kezdődik. Azt kérjük, hogy időben indulj el a helyszínre!
Fontos, hogy tudd!
Kérjük, hogy a rendezvény hossza miatt gondoskodj enni- és innivalóról! Valamennyi szektorhoz tartozik mellékhelyiség. Ülőhelyeket nem tudunk biztosítani, ezért javasoljuk, hogy ha erre szükségetek van, hozzatok saját, kisméretű összecsukható széket.
Kivetítők és rádióközvetítés
Kivetítők, hangszórók segítségével az oltártól távolabb elhelyezkedők számára is jól követhető lesz a liturgia. A szentmisék szövegének magyar nyelvű fordítását az FM 96,4 frekvencián is elérhetővé tesszük, fülhallgatóval kisrádión és okostelefonon is hallgathatjátok az elhangzottakat.
Köszönjük a közreműködő segítséged!”