Orbán Viktor: Élelmiszerárstoppot vezetünk be hat termék esetében

„A kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, csirkemell és a 2,8%-os tehéntej esetében beavatkozunk az árak alakulásába – fogalmazott a miniszterelnök.
„Véget ért a kormányülés, hosszú menet volt, a vírus mellett az áremelkedések kérdésével is foglalkoztunk, hiszen egész Európában nőnek az árak az energiaárak emelkedése miatt” – kezdte videós bejelentkezését Orbán Viktor.
A kormányfő hozzátette: Magyarország védi a családokat, sikerült megfékeznünk a benzinár-növekedést, bevezettünk egy kamatstoppot a jelzáloghitelek esetében, és van egy rezsicsökkentés politikánk, vagyis fix áron kapják a magyar az energiát, ez megvédi őket.
„De közben más fontos termékek ára is nő. Ilyenek az élelmiszerek. Ma úgy döntöttünk, hogy hat termék esetében: a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, csirkemell és a 2,8%-os tehéntej esetében beavatkozunk az árak alakulásába. Ez azt jelenti, hogy
ennek a hat terméknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol a tavalyi év október 15-én állt.
Ez minden üzletben meg kell, hogy történjen, és február elsejétől kezdődően már ezen az áron lehet őket megvásárolni” – fogalmazott Orbán Viktor.”
A bejelentés megtekinthető itt: https://www.facebook.com/watch/?v=1571692916497846
Forrás: mandiner.hu
Fotó: Facebook