Krisztus helyett inkább rózsaszín marxizmus

„A Német Evangélikus Egyház (EKD) februárban szexuális identitást támogató zarándokutat hirdetett meg a hívők számára. Az „indulás a genderigazságosságért” nevű akciót nem kevesebb, mint kilenc egyházkörzetben szervezik meg „a sokszínűség elismeréséért”. Az LMBTQ-szervezetek kezdeményezéseitől nehezen megkülönböztethető akció mögött Annette Kurschus, az EKD tanácsának elnöke áll, aki tavalyi kinevezése után is a klíma- és természetvédelmet jelölte meg legfőbb hivatali prioritásának. Ez a nemi identitásra való fókusz, úgy, mint a klímavédelem egyházi élet központjába való állítása megerősíti azon véleményeket, amelyek a 20 milliós EKD-t a radikális baloldalra sodródott német kormány vallási köntösbe bújtatott szószólójának tartják.
Az EKD vezetése a kormánypolitikához igazadott akkor is, amikor Kurschus kijelentette, „nem szükséges dialógust folytatni azokkal, akik a demokratikus rendszer alapjait támadják, hanem ezeknek ellen kell állni”. A kijelentés nem a szélsőséges iszlamistákat, az ország határait semmibe vevő aktivista migránscsempészeket, vagy esetleg az erőszakos szélsőbaloldali aktivistákat érintette, hanem a Bundestagban is helyet foglaló jobboldali AfD pártot.
Az EKD vezetője lelkes támogatója a földközi-tengeri migránsmentő hajóknak is, amelyek embercsempész bandákkal együttműködve hordják a bevándorlókat Európa partjaihoz. Kurschus egy beszédében úgy fogalmazott, „hála Istennek, számtalan ember kockáztat nap mint nap a menekültek segélyezésében, a Seebrücke mozgalomban, valamint számos rasszizmus és jobboldali erőszak elleni kezdeményezésben”.
Josef Kraus, a Tichys Einblick hírportál szerzője egy cikkében az EKD-t „kormányzati tulajdonú, pazarul adóztatott, moralizáló és politizáló civil szervezetnek” nevezi. Azzal vádolja vezetőjét, hogy aláveti magát a genderideológiának, megfeledkezik arról, hogy ez valójában csak „rózsaszín kulturális marxizmus”, amely látszólag a sokszínűségért küzd, de a valóságban az egyének és a csoportok közötti különbségek eltörlését célozza meg. Kraus szerint az EKD egy államilag finanszírozott szektához kezd hasonlítani.”
Forrás: magyarhirlap.hu
Fotó: AFP/ David Inderlied