Ferenc pápa azt kéri, mindennap imádkozzuk a békéért

„Május 1-én, vasárnap a Szentatya az Apostoli Palota ablakából imádkozta el a Regina caeli imádságot a téren egybegyűlt mintegy harmincezer hívővel és zarándokkal. Az imádság után kéréssel fordult valamennyi hívőhöz.
A Szentatya a Regina Caeli elimádkozása után a következőket mondta:
Ma kezdődik az Isten anyjának szentelt hónap.
Szeretnék valamennyi hívőt és közösséget arra kérni, hogy májusban mindennap imádkozzák el a rózsafüzért a békéért.
Azonnal az ukrán Mariupol városára, „Mária városára” gondolunk, melyet barbár módon lebombáztak és leromboltak. Most is, innen is megismétlem felhívásomat, hogy hozzanak létre biztonságos humanitárius folyosókat a város acélművében rekedt emberek számára.
Szenvedek és sírok, amikor az ukrán lakosság, különösen a leggyengébbek, az idősek és a gyermekek szenvedéseire gondolok. Sőt borzasztó hírek érkeznek elhurcolt és deportált gyerekekről!
És miközben az emberség tekintetében hátborzongató visszaesésnek vagyunk tanúi, sok aggódó emberrel együtt azon tűnődöm, vajon törekszünk-e valóban a békére; van-e akarat a folyamatos katonai és verbális eszkaláció elkerülésére; megteszünk-e mindent annak érdekében, hogy a fegyverek hallgassanak. Kérlek benneteket, ne engedjetek az erőszak logikájának, a fegyverek perverz spiráljának! Lépjetek a párbeszéd és a béke útjára! Imádkozzunk!”
Forrás: magyarkurir.hu
Fotó: Vatican News