Isten, haza, józan ész – konferenciát tartottak Argentínában a magyar politika sikereiről

„Gulyás Dóra, az Alapjogokért Központ kommunikációs igazgatója és Jorge Gonzalez-Gallarza, az Alapjogokért Központ vendégkutatója az argentínai Bueanos Airesben tartózkodik, és az ‘ I Foro Panamericano De Jóvenes Poíticos’ konferencián képviselik hazánkat. Az agytröszt panelben felszólaló Jorge röviden bemutatta az Alapjogokért Központot, és úgy fogalmazott, „munkánkat a logónkon látható 3 pillérre alapozzuk, melyeket mottónkban így foglalunk össze: Isten, haza, józan ész. Ez az a 3 alapelv, amit az Alapjogokért Központ képvisel.”

Jorge kiemelte: „Amikor mi a Központban ‘Alapvető jogokról’ beszélünk, igyekszünk visszanyúlni a kifejezés gyökereihez. Vissza akarjuk szerezni az Alapjogok eredeti, hagyományos, természetjogi értelmezését.”

Ennek jegyében Jorge ismertette a magyar alkotmányos berendezkedés alapjait: „Végre sikerült visszatérni az évezredes, történelmi alkotmányos fejlődési folyamathoz. Hadd idézzem az Alaptörvény Nemzeti Nyilatkozatát: Bízunk a közösen alakított jövőben és a fiatalabb generációk elkötelezettségében. Hiszünk abban, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és erkölcsi erejükkel újra naggyá teszik Magyarországot.”

„Azt hiszem, ezek a sorok foglalják talán a legjobban össze, hogy miről szól a 21. századi Magyarország” – fogalmazott. „Büszkék vagyunk arra, hogy családbarát ország vagyunk: a 25 év alatti fiatalok mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól, emellett a 30 év alatti fiatal anyák is mentesülnek a személyi jövedelemadó megfizetésétől, továbbá a négy vagy több gyermeket nevelő anyák egész életükben mentesek a személyi jövedelemadó megfizetése alól. Mindezek a politikák egy egyedülálló magyar családtámogatási modellt alkotnak, amely lehetővé tette, hogy 2011 és 2021 között az egész Európai Unióban a legnagyobb mértékben növekedjen a termékenységi ráta.”

Forrás: mandiner.hu
Fotó: Luis ROBAYO / AFP