Köszönetet mondtak az ukránok Novák Katalinnak


„Micsoda meglepetés! Dedikált mezt kaptam az ukrán kézilabda-válogatottól!” − írta Twitter-bejegyzésében Novák Katalin. A köztársasági elnök hozzátette: a csapat így köszönte meg, hogy áprilisban Kisvárdán rendezhették meg a 2023-as női kézilabda-világbajnokság egyik selejtező mérkőzését. Erre az ukrajnai háború miatt került sor. „Magyarország ott segít , ahol tud” − hangsúlyozta Novák Katalin.

Az Ukrán Kézilabda-szövetség elnöke még februárban azzal a kéréssel fordult Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez, hogy az orosz–ukrán háború okozta körülményekre való tekintettel Magyarországon rendezhessék meg női kézilabda-válogatottjuk Észak-Macedónia elleni világbajnoki selejtezőjének hazai mérkőzését.

Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldalán közölte, „a sport és a sportolók nem lehetnek a háború vesztesei”, ezért természetesen nem volt kérdés a segítségnyújtás.

Az ukrán női kézilabda-válogatott egyébként történelmet írt Kisvárdán: 24 év után először jutott ki világbajnokságra, miután 31-22-re legyőzte Észak-Macedóniát.

Forrás: magyarnemzet.hu
Fotó: Novák Katalin Twitter oldala