Kövér László szerint a halál kultúrájának nemcsak az anyagi javaink kellenek, hanem a lelkünk is

„A változó világban a legfőbb korparancsunk megmaradni magyarként és keresztényként” – hangoztatta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap a XXVI. Szentkirály Szövetségi Találkozón, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szentistvánon.

A házelnök ünnepi köszöntőjében hozzátette: mindezt úgy, hogy megőrizzük szuverén államunkat, megóvjuk és továbbadjuk keresztény kultúránkat, megerősítjük nemzeti összetartozásunkat, és megtartjuk hazánk és szülőföldünk otthonosságát. Ezt önerőből, önfegyelemmel és önbizalommal kell tennünk, úgy, ahogyan Szent István és nemzedéke egykor megteremtette mindazt, aminek mi, mai magyarok felelős őrzői vagyunk – emelte ki Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke kiemelte, „napjaink viharos időszakában” fontos megnyernünk a diplomáciai csatákat, hogy Magyarország kimaradhasson a szomszédban dúló háborúból, és a másfél évnyi küzdelem után előbb fegyverszünet, majd béke következhessen.

Úgy véli ugyanakkor, hogy a politikai és szellemi csatákat is meg kell nyerni „a halál kultúrájának nevezett erő ellen”, amelynek nemcsak az anyagi javaink kellenek, hanem a lelkünk is.

Kövér László szerint Európa nyugati fele és az általa meghatározott Európai Unió nem áll győzelemre. Kijelentését azzal indokolta, hogy 2023 derekán az európai valóságot többek között „a tömeges illegális migráció, a társadalmi szétesés, az erőszakos genderpropaganda, a demokrácia kiüresítése és a gazdasági lecsúszás jellemzi”.

Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: augusztus 20-ához közeledve számba kell vennünk „István király művét” és örökségét, mindazt, ami megmaradt az Árpádok országából, ami túlélte a szent király után következő polgárháborús időket.”

Forrás: index.hu
Fotó: Vajda János / MTI