Szent István ma is igazodási pontot jelent

„Az államalapító Szent István király emléke ezer év alatt sem halványult el, ma is igazodási pontot jelent számunkra” – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Nagymányokon.

Potápi Árpád János – aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is – a Tolna vármegyei település városnapja alkalmából rendezett Szent István-napokon mondott köszöntőjében hozzátette: „mi, magyarok minden megpróbáltatás ellenére megtartottuk a Szent István által ránk hagyott országot, keresztény kultúrát”.

„Szent Istvánnak köszönhetően minden bennünket ért csapásból megerősödve kerültünk ki, olyan szilárd alapokra került az ország, hogy azt a tatár, a török, az utána következő birodalmak, a szovjetek és Trianon sem volt képes elpusztítani” – fogalmazott. „Mi, magyarok ezer év után is büszkén valljuk meg keresztény hitünket, kultúránkat, európaiságunkat” – jelentette ki.

Azt mondta, úgy tűnhet, mintha csak ránk hárulna az a felelősség, hogy megőrizzük Európának a tőle kapott keresztény értékrendjét, és azt továbbörökítsük a következő nemzedékek számára. Ma a világ megkérdőjelezi ezeket az értékeket, és általában elutasítják a hazaszeretetet. ” Amikor a szomszédunkban háború dúl, és kevesek szólnak a béke hangján, még nagyobb szükség van arra, hogy továbbra is a keresztény értékek mentén építsük a jövőnket az anyaországban, a Kárpát-medencében és ott, ahol magyarok élnek” – fűzte hozzá.

„Ezekben a megpróbáltatásokkal teli időkben rendkívül fontos, hogy megőrizzük államunk szuverenitását, keresztény kultúránkat, és megerősítsük összetartozásunkat a külhoni magyarsággal. Csak az egységes nemzet tud erős maradni, ma pedig erős nemzetekre van szüksége Európának” – közölte.

Forrás: magyarnemzet.hu
Fotó: magyarnemzet.hu