Közös felelősség, hogy ezer év múlva is magyar szótól legyen hangos a Kárpát-medence

„A magyaroknak a Kárpát-medencében Szent István örököseiként építeni kell a nemzetet, meg kell tartani hitüket, és az is közös felelősség, hogy ezer év múlva is magyar szótól legyen hangos – jelentette ki Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő vasárnap Csíkszeredában.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) politikusa a négyszáz éves Mikó-várban tartott kenyérszentelési ünnepségen elmondta: augusztus 20. minden magyar ünnepe, éljen bárhol is a világon.

Úgy vélte, az államalapító Szent István király jelentősége abban mutatkozik meg leginkább, hogy egy átalakuló, változó és veszélyes világban volt képes meglátni a népe megmaradásának útját.

„Hazát, államot és hitet adott a Kárpát-medencébe érkezett magyaroknak” – emlékeztetett. Olyan dolgot hozott létre, ami a mai napig működik és stabil keretként tartja meg, tart össze a magyarokat – mutatott rá. „Szent István tudta, hogy mi kell a magyaroknak: béke és biztonság, a közösség erősödése, hagyomány és hit a megmaradás kulcsa” – mondta.

Emlékeztetett: sikerült elérni, hogy a székelyföldi magyarok számíthatnak az anyaországi magyarokra és fordítva, és ez természetes, bár sokáig a természetellenes állapot állt fenn. A két közösség együtt határozhatja meg a közös irányvonalat, próbál ellenállni a gyengítését célzó kísérleteknek. Ez az erősödés útja, de rajta haladni minden nap erőfeszítést igényel – mondta Nacsa Lőrinc.

Az országgyűlési képviselő vasárnap délelőtt Hargitafürdőn járt.”

Forrás: magyarnemzet.hu / MTI
Fotó: Facebook/Nacsa Lőrinc