Jó hírt kaptak a magyar családok

„Az Országgyűlés döntése nyomán a 2024-ben közel 1300 milliárd forint használható fel gyermekvédelemre és szociális kiadásokra – jelentette ki a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a Magyarországi Evangélikus Egyház által megrendezett Diakónia napján, hétfőn Budapesten.

Ez az összeg négyszer több, mint 2010-ben, amikor csupán 325 milliárd forint állt rendelkezésre erre a célra – közölte Fülöp Attila, a Deák téri evangélikus templomban megtartott ünnepségen. Ebben a helyzetben a kormány továbbra is az evangélikus egyház partnere kíván lenni a diakóniai munkában – tette hozzá.

A politikus úgy vélekedett, hogy az immár hagyományos Diakónia napja örömünnep mindazok számára, akik a gondoskodáspolitikában tevékenykednek, illetve szociális segítő munkát végeznek. Annál is inkább – folytatta – mert a szektorban dolgozók olyan területen, az idősgondozásban, a fogyatékkal élők gondozásával foglalkozó intézményekben, illetve a gyermekvédelmi munkában tevékenykednek, amelyek sokszor nem az élet napos oldalát jelentik. Vagyis a terület telve van olyan traumákkal, amelyet a külső szemlélők távol tartanak maguktól – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a evangélikus diakónia nyolcezer honfitársunknak nyújt segítséget kétezer munkatárs közreműködésével. „Ez amit önök tesznek, a közösségért, az országért végzett munka, misszió, amit a rászoruló családok érdekében végeznek” – mondta Fülöp Attila.

Az ünnepségen átadták az Év Diakónusa díjat, amit Bajnóczi Attiláné a Budavári Evangélikus Egyházközség munkatársa nyert el.”

Forrás: hirado.hu / MTI
Fotó: Fülöp Attila Facebook oldala