Lázár János ingyenessé tenné a tömegközlekedést a 14 éven aluliak számára

„Teljes egészében ingyenessé tennék Magyarországon a 14 év alattiak utazását tömegközlekedéssel – jelentette be Lázár János hétfő este a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Nagyvállalati Klubjában, számol be a vg.hu. Bár konkrét kormánydöntés még nincs, a Világgazdaság szerint Lázár szavaiból egy komolyan vehető szándék rajzolódott ki.

A lap cikke szerint a miniszter a klubesten arról is beszélt, hogy az ország- és vármegyebérletek megjelenésével soha annyian nem használták még a MÁV és a Volán járatait, mint 2023-ban. „Mintegy 50-100 ezer olyan új bérletes jelent meg a rendszerben, akik eddig nem használták a közösségi közlekedést” – mondta Lázár, megjegyezve, hogy a tömegközlekedés szolgáltatása minimum kifogásolható.

Lázár azt is leszögezte: az ő felfogásában a tömegközlekedés, azon belül is a kötött pálya áll az első helyen a fejlesztések terén. Ennek kapcsán pozitív eredményként megemlítette, hogy soha ennyien nem használták a közösségi közlekedés hálózatát Magyarországon, mint az elmúlt időszakban.”

Forrás: mandiner.hu / vg.hu
Fotó: Lázár János Facebook oldala