Egymillió emberrel többen dolgoznak Magyarországon, mint tizenhárom éve

„Szeretném elmondani olasz barátainknak, hogy ez Magyarországon nem volt természetes. Tizenhárom évvel ezelőtt Magyarország államcsődben volt, 2010-ben vette át a jelenlegi kormány Magyarország vezetését.

Azt mondtuk, hogy munkahelyeket kell teremtenünk, a munkahelyekhez beruházások kellenek, ezért mi a beruházásokat támogatjuk Magyarországon – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, miután átadták a Masterplast észak-olaszországi Calernóban 3 millió euróból megépült polisztirol hőszigetelőanyag-gyártó üzemét.

A beruházások munkahelyeket teremtenek és sok esetben modern technológiai színvonalat hoznak be Magyarországra – tette hozzá az államtitkár. Mivel ezek a beruházások főleg exportra termelnek, így Magyarország exportteljesítményét is növelik és javítják. Mindennek az eredménye az, hogy ma Magyarországon egymillió emberrel többen dolgoznak, mint 13 évvel ezelőtt – idézte fel Menczer Tamás.

Tízmillióan vagyunk, egymillióval többen dolgoznak ma, mint tizenhárom évvel ezelőtt dolgoztak Magyarországon. Hazánkban bárki dolgozhat, aki dolgozni akar, az talál munkát – közölte Menczer Tamás. Nagy siker, és a magyar gazdaság erejét mutatja, hogy vannak olyan vállalkozásaink, amelyek kifektetésre, külföldi beruházásra képesek – írta korábbi Facebook-posztjában a politikus.”

Forrás: magyarnemzet.hu
Fotó: Menczer Tamás Facebook oldala