A miniszterelnök szerint 2024 egy reményteljes év lesz


„Vannak évek, amelyekben az a legjobb, hogy véget érnek. Így vagyunk mi 2023-mal” – jelentette ki kedd esti videójában Orbán Viktor, aki 5+1 fontos történést sorolt fel a magunk mögött hagyott év decemberéből Hatlövetű címet viselő videójában.

A miniszterelnök azzal folytatta, hogy „sajnos a háborúnak nincs vége, a terrorveszély nő Európában és a migrációs nyomás is egyre nehezebb. ’23-ban kellett a legény a gátra” – húzta alá.

Majd arról is szólt, hogy végre, hosszú idő után a magyar válogatott egymás után a harmadik Európa-bajnokságra is kijutott. „Szép év lesz ‘24!” – tekintett optimistán a jövőbe a miniszterelnök.

Ezután felidézte, hogy év végén meglátogatta Magyarországot a török elnök, akinek országa „kiemelten fontos, stratégiai partnerünk”. Elhangzott, hogy a törökök immár saját autót is gyártanak, melyből hoztak is egy példány, cserébe pedig egy lovat kaptak a mezőhegyesi ménesből.

Mint kiderült, először sólyomra gondoltak, de ha „az visszarepült volna hozzánk, azt hitték volna, hogy rászedtük őket. (…) Egy lóerő 435-ért, csupa ilyen üzletet szeretnék kötni 2024-ben is” – szögezte le.

Ezután pedig még szólt a nemzetközi sajtótájékoztatójáról, az új argentin elnökről, aki láncfűrésszel kampányolt, végül pedig boldog új évet kívánt.

Orbán Viktor kijelentette, hogy „2024 egy reményteljes év lesz, feltéve ha sikerül rendet vágnunk Brüsszelben a fejekben, és Trump elnök pedig győz, és elhozza nekünk a békét az ukrán háborúba.”

Forrás: mandiner.hu
Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda