További funkciókkal bővült az EgészségAblak applikáció

További funkciókkal bővült az EgészségAblak applikáció

Új funkcióval, a társadalombiztosítási (tb-) jogviszony ellenőrizhetőségével bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás – jelentette be a kormányszóvivő kedden Budapesten.

Szentkirályi Alexandra elmondta, a „tb-lámpa” menüpont a taj-szám érvényességéről és az egészségbiztosítási jogviszony státuszáról ad információt.

A funkció naponta frissül, így mindenki naprakészen ellenőrizheti, hogy rendezett-e az egészségügyi ellátáshoz szükséges jogviszonya vagy sem – tette hozzá.

Ismertetése szerint a „tb-lámpa” menüpont alatt több színkategória működik. A zöld lámpa esetében a felhasználónak érvényes a taj-száma és rendezett a jogviszonya, piros lámpa esetében a taj-szám érvényes, azonban a jogviszony rendezetlen, bár a közfinanszírozott egészségügyi ellátás igénybe vehető.

A kék lámpa azon felhasználók esetében jelenik meg, akik külföldön biztosítottak, más országban fizetnek járulékot, a barna lámpa azt jelenti, hogy a taj-szám érvénytelen, a sárga lámpa esetében a taj-szám érvényes, de az egészségügyi ellátások csak korlátozottan vehetők igénybe – sorolta.

A kormányszóvivő szerint fontos ezt ellenőrizni, hiszen így mindenki biztonságban tudhatja magát például afelől, hogy munkáltatója befizeti-e utána a járulékot.

A teljes cikk a linkre kattintva olvasható:
https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20240116-szentkiralyi-alexandra-tovabbi-funkciokkal-bovult-az-egeszsegablak-applikacio

Forrás: magyarhirlap.hu / MTI
Fotó: MTI/Kovács Tamás