Kormányinfó: A ciklus végére duplájára nő a pedagógusok átlagbére

Gulyás Gergely összefoglalta az év első kormányinfóján az idei béremeléseket. Kijelentette, a pedagógusbéreket ebben a ciklusban megduplázzák, emellett emelkedik a szakápolók fizetése is. Az orvosok, katonák, rendvédelmi dolgozók is kaptak emelést, emellett a nyugdíjakat is emelték idén hat százalékkal. Lezárult a nemzeti konzultáció is, amit több mint másfél millióan töltöttek ki. Az EP-ben ezzel egyidőben Ursula von der Leyen bizottsági elnök világossá tette, hogy az LMBTQ- és migránsügyek miatt igyekeznek befagyasztani a hazánknak járó forrásokat. Gulyás Gergely ezt úgy értékelte, hogy mindenki kimutatta a foga fehérjét tegnap az EP-ben.

A kormány a tavalyi év végén létrejött megállapodásnak megfelelően üdvözli, hogy EU-s pénzek folyamatosan érkeznek Magyarországra. – Már tavaly megállapodtunk az EU-val arról, hogy az igazságszolgáltatást érintő, szerintünk indokolatlan módosítások közül melyeket kell elfogadni – emlékeztetett Gulyás Gergely az év első kormányinfóján.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint épeszű ember a bíróságok függetlenségét Magyarországon nem kérdőjelezte meg az elmúlt években. – Ennek ellenére a kormány teljesítette a brüsszeli követeléseket, változtatásokat hajtott végre az igazságszolgáltatásban, aminek köszönhetően az uniós költségvetési források egy részét felszabadították – jelentette ki Gulyás Gergely.

A kormányinfón elhangzottakról szóló teljes cikk a linkre kattintva olvasható:

https://magyarnemzet.hu/…/hamarosan-bejelentest-tesz-a…

Forrás: magyarnemzet.hu
Fotó: MTI/Máthé Zoltán