Orbán Viktor miniszterelnök a „Gazdasági Évnyitó 2024” című fórumon szólalt fel

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett „Gazdasági Évnyitó 2024” című fórumon mondott beszédet. A hétfői rendezvényen előadást tartott Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.

„Továbbra is az a kormány álláspontja, hogy a gazdaságpolitikát a gazdasági miniszterek csinálják” – jelentette ki Orbán Viktor a „Gazdasági Évnyitó 2024” fórumon elhangzott beszédében. „S az az álláspontunk sem változott meg, hogy valamilyen bázisának minden gazdaságpolitikának lennie kell” – tette hozzá.

Megjegyezte, hogy „láthatták, hogy a gazdadsági miniszterek jó állapotban vannak, hiszen egészen remek és biztató számokat mutattak. Megcsinálták a jó kedvet a mai napra” – hangzott el.

Beszéde elején azt is elmondta, hogy az európai gazdaságpolitikák kétféle típusa van: szakszervezeti és piacalapú. Majd azzal folytatta, hogy a sikeres gazdaságpolitikának pedig két feltétele van: egy sikeres gazdasági kormányzás és egy jó kamarai háttér.

Éppen ezért én optimista vagyok az előttünk álló két év gazdaságpolitikáját illetően” – tekintette a jövőbe.

A teljes cikk a linkre kattintva olvasható: