Új tanácsadó szervezet alakult Orbán Balázs elnökletével

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). A testület célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésével, különös tekintettel a kormányzati működés szuverenitási, társadalmi, gazdasági, biztonsági, kulturális és egyéb kockázatokkal szembeni ellenálló képességére.

A közleményben azt írták: a veszélyek korában Magyarország békéjének és biztonságának erősítése, valamint a magyar emberek életfeltételeinek javítása a kormány legfontosabb célkitűzése. Ennek a munkának a támogatásáért született döntés a kormány mellett állandó jelleggel működő stratégiai tanácsadó testület megalakításáról.

A testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. A testület működésével összefüggő feladatok ellátásáról a Miniszterelnöki Kabinetiroda szervezeti keretei között működő titkárság gondoskodik, amelyet a miniszterelnök politikai igazgatója irányít. A testület többi tagját a miniszterelnök kérte fel hétfőn.

A tanácsadó szervezet 2024. március 14-i dátummal, az alábbi tagokkal kezdi meg működését:

– Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója;
– Kovács Árpád mérnök, közgazdász, 1997 és 2009 között az Állami Számvevőszék elnöke, a Költségvetési Tanács volt elnöke;
– Kovács József nemzeti információs államtitkár;
– Maróth Miklós, a miniszterelnök tanácsadója a tudománypolitika tárgykörét érintő kérdésekben;
– Papp Károly polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő államtitkár;
– Stumpf István alkotmányjogász, politológus, egyetemi tanár.

A teljes cikk a linkre kattintva olvasható:
https://pestisracok.hu/kovacs-arpad-bakondi-orban-balazs…/

Forrás: pestisracok.hu / MTI
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert