Átadták a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetéseket

Akkor lesz erős Magyarország, és akkor tud a magyarság fennmaradni, ha az emberek továbbadják a saját történetüket – mondta Tuzson Bence igazságügyi miniszter csütörtökön Budapesten, a március 15. alkalmából adományozott Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának átadóünnepségén.

Tuzson Bence úgy fogalmazott, Magyarország és a magyar nemzet története nemcsak a történelmi figurák, hanem minden egyes ember saját történetéből áll össze, ezért azt kérte a díjazottaktól, hogy adják tovább a saját történetüket.

A magyarok, bármilyen viszontagságos is a történelmük, magyarként akarnak élni – fogalmazott a miniszter, majd úgy folytatta, a magyarokat összetartja a sajátos nyelv, mögötte a kultúra és a tudás, ezek azonban nem maradhatnának meg, ha nem lennének olyan emberek, akik a magyarságot ápolják a saját mindennapjaikban, a saját tudásukban.

Tuzson Bence kitért arra is, hogy Magyarországon erős a hagyományok, a jogi hagyományok tisztelete, „ezekből táplálkozunk”, ugyanakkor ezekhez szükséges a stabil állam, a stabil nemzet.

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Domaniczky Endre történész, jogász, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet kutatója, Fügedi Szilvia ügyvéd, a Magyar Ügyvédi Kamara országos fegyelmi főbiztosa és elnökségi tagja, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese, Jacsó Judit, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánhelyettese, Kerényi Ervin Nándor ügyvéd, a Magyar Ügyvédi Kamara Küldöttgyűlésének és Országos Fegyelmi Bizottságának tagja és Turiné Bokory Erzsébet Mária fogszakorvos.

Forrás: magyarhirlap.hu / MTI
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka