A vidék és a városi térségek fejlesztése „kéz a kézben jár”

Fenntartható városfejlesztési program indul a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) egyik pilléreként – jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) területfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Kecskeméten.

Mayer Gábor elmondta: ma már az elmaradott vidék és a fejlett városi térségek fejlesztése „kéz a kézben jár”, a vidék városok nélküli és a város vidék nélküli fejlődése nem képzelhető el. Célnak nevezte, hogy a vidéki és a városi fejlesztések összehangoltan valósuljanak meg.

Kosztik János, a terület- és településfejlesztési operatív programot irányító hatóság vezetőjének helyettese, a Jogi és Felülvizsgálati főosztály vezetője elmondta: az Európai Regionális Fejlesztési Alap részfinanszírozásával megvalósuló, a Fenntartható Városfejlesztési (FVS) eszköz keretében Magyarország 42 városa, várostérsége, valamint a főváros új megközelítésben, stratégiai alapon, integráltan tervezheti és valósíthatja meg fejlesztési elképzeléseit. A program keretösszege 581 milliárd forint – közölte.

Forrás: magyarhirlap.hu
Fotó: MTI/Bús Csaba