Orbán Viktor: Magyarország kormánya a hídépítők kormánya

Orbán Viktor miniszterelnök a Paksot és Kalocsát összekötő Tomori Pál híd avatásán mondott beszédet.

Komoly munka vár ránk a következő napokban és látok olyan arcokat, akiket a békemeneten is láttam a hétvégén, amikor együtt álltunk ki béke és Magyarország mellett, és tudom, hogy sokat dolgoztak, de a választási kampánynak olyan a természete, mint a sportmérkőzéseké – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Kalocsa-Paks hídátadó ünnepségén elmondott beszédében, és hozzátette: ahogyan Rocky mondta a legendás filmben, mindig a végén van vége, ezét arra biztatott mindenkit, hogy menjen és álljon ki a Fidesz-KDNP jelöltjei mellett.

„Tudom, hogy mindenki fáradt, de hogy egy másik klasszikust idézzek, egyszer megkérdeztem Schwarzeneggert, hogy hány fekvőtámaszt szokott csinálni egy nap, és azt mondta, hogy csak onnan számolom, ahonnan már fáj. Most már ebben a szakaszban vagyunk, nekem legalábbis már fáj. Remélem, hogy önöknek is, de arra kérem önöket, hogy a hátralévő három napban azért még apait-anyait tegyenek bele ebbe a kampányba” – mondta a kormányfő.

Külön köszöntötte a helyi polgármestereket és az országgyűlési képviselőket, mert mint mondta: ez az alkalom az ő közös munkájuk eredménye, mert szerinte nélkülük nem állna ez a híd, de szintén köszönetet mondott a miniszterelnök a kivitelező cég tulajdonosának, Szijj Lászlónak is.

Orbán Viktor arra is emlékeztetett, hogy a kormánya hídátadásában az utóbbi években „profivá” vált, és kiemelte, hogy minden kormányzati ciklusra jut több hídátadó is. Mint fogalmazott, a Mária Valéria híddal kezdték még 2001-ben, aztán avattak Duna-hidat Komáromban, Baján, majd újra Esztergomban is.

„2010 óta 19 hidat építettünk, előttünk a szocialisták ötöt. Jól láthatóan itt is kirajzolódik a modern magyar politika aranymetszése: kétharmad–egyharmad” – mondta Orbán Viktor.

 
A teljes cikk a linkre kattintva olvasható:
 
Forrás: infostart.hu
Fotó: Facebook/Font Sándor