Értékes partnerség a NÖRI-vel

Alapítványunk 2022. február 7-én újabb értékes partnerséggel gazdagodott a Nemzeti Örökség Intézettel (NÖRI) kötött együttműködési megállapodás révén.
A NÖRI a Miniszterelnökség háttérintézményeként tevékenykedő központi költségvetési szerv, amely vallja, hogy múltunk értékei a jövőnk pillérei is egyben. A szervezet küldetése a magyar történelmi és kulturális örökség méltó megőrzése, továbbadása és a tiszteletteljes emlékezet gyakorlása, mert az erős Magyarország záloga a mélyen gyökerező nemzeti identitás. A NÖRI hitvallása szerint kulcsfontosságú a magyarság szellemi örökségének megóvása, továbbá a nemzeti emlékezet kultúrájának széleskörű terjesztése.
A NÖRI meggyőződései rendkívüli módon egybevágnak az SDG értékrendjével, ugyanis szervezetünk a polgári-keresztény eszmék képviseletére, a nemzeti hagyományok ápolására, kulturális értékeink gyarapítására törekszik programjaink megvalósítása során. Mottónk: Ismerni a múltat, kiismerni a jelent, felismerni a jövőt.
A közös célkitűzéseket felismerve Bartal Tamás, az SDG. (Soli Deo Gloria) Alapítvány kuratóriumának elnöke és Móczár Gábor, a NÖRI főigazgatója közös szándéknyilatkozatban rögzítették, hogy a két szervezet a továbbiakban együttműködési lehetőségeket keres a polgári, keresztény és nemzeti értékek megismerését, népszerűsítését szolgáló programok megvalósítása terén.
Fotók: NÖRI