Donald Trump videóüzenetben méltatta Orbán Viktort

„Mi mindnyájan közel állunk Orbán Viktorhoz, nagy lehetőség, hogy támogatásról biztosíthattam – mondta Donald Trump volt amerikai elnök a CPAC Hungarynek küldött videóüzenetében.
A volt elnök köszönetet mondott az Alapjogokért Központnak és az Amerikai Konzervatív Uniónak. Ahogy fogalmazott, mindannyian „fontos harcot” vívnak, „kiválóan helytállnak”, és ezt mindenki nagyra értékeli.
Trump az üzenetében azt mondta, hogy a magyar kormányfő „egy nagyszerű vezető, egy igazi úriember”, aki „hatalmas választási diadalt aratott”.
Hozzátette, nagy megtiszteltetés számára, hogy legalább videóüzeneten keresztül részt vehet a budapesti konferencián.
Hamarosan ismét személyesen is együtt lehetünk. Dolgozzanak és harcoljanak kitartóan! Hamarosan találkozunk! – üzente a volt elnök.
A CPAC az Egyesült Államokban a konzervatív oldal politikai rendezvénye, a republikánus tábor nagy seregszemléje. Tavaly szeptemberben Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója jelentette be, hogy elsőként Európában, Magyarországon szervezik meg a rendezvényt.
A budapesti konferencián Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön szólalt fel, és 12 pontban foglalta össze a kormánypártok sikerét.”
Forrás: vg.hu
Fotó: Mandel Ngan / AFP
Videó: origo.hu