A „magyar flow” kötelességet jelent

A jövőre esedékes európai parlamenti választáson az a logikus magyar érdek, hogy európai szinten az egyes jobboldali politikai erők összemozogjanak.

„A jobboldal nemzeti összefüggésrendszerből indul ki és „mi” központú, ezzel szemben az egymással összeérő bal- és liberális oldal nemzetközi dimenzióban gondolkodik, emiatt „én” központú – így írta le Orbán Viktor a Tranziton elmondott beszédében a távlati különbségeket a két oldal között. Ebből pedig az is következik, hogy a „magyar flow” kötelességet jelent, a magyar érdek követését, nem pedig azt, hogy hogyan tud Magyarország betagozódni a világpolitikai tömbök valamelyikébe. Ehhez kell kihasználni azt, hogy magyarnak lenni versenyelőnyt jelent. Orbán Viktor szerint a konzervatív tábor ezért tudta ledolgozni korszakos lemaradását itthon a balliberális elitek évtizedes hegemóniája ellenére is.

A miniszterelnök kiemelte, hogy csak a szuverén államok léte garantálhatja a jó és magyar életet. A jövőre esedékes európai parlamenti választáson az a logikus magyar érdek, hogy európai szinten az egyes jobboldali politikai erők összemozogjanak, így a mérsékelt jobbközép pártok ne a baloldal, hanem a jobboldal iránymutatásához igazodjanak. Ez lehet a szuverén államok együttműködésének záloga, ami a birodalmi tempót, a háborúpárti lázat válthatja fel a békére törekvő józansággal.”

Forrás: mandiner.hu / Facebook/Alapjogokért Központ
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán